Babka ziemniaczana ze zrazem z indyka

Trudność:
Sposób przygotowania:

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, w osolonej wodzie. Po wyjęciu z wody obieramy je ze skórki i zagniatamy dodając masło i szczyptę soli. Białka rozdzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę. Ziemniaki łączymy z żółtkami tworząc jednolitą masę, do której następnie dodajemy pianę z białek.

Żaroodporne naczynie grubo smarujemy masłem. Na dno nakładamy połowę porcji ziemniaków, na której układamy zrazy. Na wierzch i na boki dokładamy resztę ciasta.

Babkę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około godzinę, aż na wierzchu powstanie chrupiąca skórka.

Podawać możemy z domowym sosem czosnkowym oraz młodymi ziemniakami.

Smacznego!

Składniki:
  • 2 zrazy z indyka
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 40 g masła
  • 3 jajka
KAROL POLECA:
Kulinarnie i normalnie
Nowo i Odlotowo
Zraz cesarski w cieście francuskim

Zraz cesarski w cieście francuskim

Zraz cesarski w cieście francuskim a’la Wellington Sposób przygotowania: Schłodzone ciasto francuskie rozwijamy i rozcinamy na dwie części. Na ciasto rozkładamy cienko pokrojone, cztery plastry szynki długo dojrzewającej, tak by zostawić margines jednego centymetra na…

czytaj dalej

RUN ROLADY
marka RUN-CHŁODNIA we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2020. Wszelkie prawa zastrzeżone

RUN ROLADY
marka RUN-CHŁODNIA
we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2020.
Wszelkie prawa zastrzeżone