Gołąbki w kapuście czerwonej z sosem pieprzowym
Sposób przygotowania:
Do rondelka wrzucany dwie łyżki klarowanego masła i dwie małe posiekane szalotki. Smażymy aż się zeszkli, następnie wsypujemy łyżkę mąki i smażymy aż mąka ściemnieje. Następnie wlewamy bulion wkładamy łyżeczkę musztardy dijon, sól oraz pieprz zielony i kolorowy.
Wszystko zagotowujemy aż sos dokładnie zgęstnieje. Następnie rozmrożone gołąbki wkładamy do sosu i podgrzewamy je w sosie.
Jako dodatek proponujemy podać pieczone ziemniaczki w ziołach. Do naczynia żaroodpornego wkładamy obrane i pokrojone na cząstki ziemniaki polewamy je delikatnie olejem i obsypujemy ziołami prowansalskimi oraz solą. Następnie wykładamy na powierzchni cząstki masła i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 25–30 min.
Kiedy wszystkie składniki mamy gotowe możemy wykładać na talerz i życzyć…
Smacznego!
Składniki:
- 2 gołąbki w czerwonej kapuście
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka mąki
- 1 szklanka bulionu
- 1/2 szklanki wody
- łyżka ostrej musztardy
- odrobina pieprzu kolorowego, zielonego,
- sól
- 2 cebulki szalotki
- 80 g masła
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 10 g ziół prowansalskich
- 350 g ziemniaków
KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie
Zapiekanka gołąbkowa w sosie
Zapiekanka gołąbkowa w sosie pomidorowo-paprykowym <strong>Trudność: </strong><span style=“color: #EA2839; margin-left: 0.4em;”><i class=“fas fa-star fa-lg”></i><i class=“fas fa-star…
Nowo i Odlotowo
Kulebiak ze zrazem z jelenia
Kulebiak ze zrazem z jelenia Sposób przygotowania: Zrazy dzień wcześniej rozmrażamy w lodówce. Ciasto drożdżowe: drożdże łączymy z cukrem i ciepłym mlekiem, odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 min. Resztę składników wrzucamy do miski, dodajemy wyrośnięty rozczyn i…