Kulinarnie i Normalnie

Zraz cesarski z kaszą gryczaną i buraczkami

Zraz cesarski z kaszą gryczaną i buraczkami Trudność: Sposób przygotowania: Do rondelka wkładamy pokrojoną dużą cebulkę i smażymy ją na ciemny kolor. Pod koniec smażenia posypujemy ją dwoma łyżeczkami mąki pszennej. Smażymy i mieszamy, aż zrobi się ciemna zasmażka.…

czytaj dalej

Zraz cesarski z modrą kapustą

Zraz cesarski z kluskami śląskimi i modrą kapustą Sposób przygotowania: Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na ciemny kolor. Pod koniec smażenia posypujemy ją dwiema łyżeczkami mąki pszennej. Smażymy i mieszamy, aż zrobi się ciemna zasmażka. Zalewamy jedną szklanką…

czytaj dalej

Zraz wołowy seniora z pęczakiem

Zraz wołowy seniora z pęczakiem Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej jedną pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek i cienkie paski suszonych pomidorów. Wsypujemy pęczak i wlewamy około 250 ml wody. Od momentu zagotowania, zmniejszamy ogień i…

czytaj dalej

Zraz z indyka z sosem pieczarkowym

Zraz z indyka z puree, sosem pieczarkowym oraz marchewką i groszkiem Sposób przygotowania: Do rondelka wkładamy łyżkę masła a następnie posiekaną w drobną kostkę cebulkę. Smażymy ją tak, aby się zeszkliła. W tym samym czasie siekamy pieczarki i dodajemy do cebuli,…

czytaj dalej

Zapiekanka gołąbkowa w sosie

  Zapiekanka gołąbkowa w sosie pomidorowo‐paprykowym Trudność: Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na jasny kolor. Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, jeden ząbek czosnku i dwie puszki pomidorów krojonych bez skórki. Całość…

czytaj dalej

Gołąbki w kapuście czerwonej z sosem pieprzowym

Gołąbki w kapuście czerwonej z sosem pieprzowymTrudność: Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju rzepakowym na złoty kolor. Delikatnie solimy. Do tak usmażonej cebulki wlewamy dwie puszki pomidorów krojonych bez skórki. Wrzucamy jeden…

czytaj dalej

Gołąbki z purée ziemniaczanym

  Gołąbki w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym  Trudność: Sposób przygotowania: Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju rzepakowym na złoty kolor. Delikatnie solimy. Do tak usmażonej cebulki wlewamy dwie puszki pomidorów krojonych bez skórki. Wrzucamy…

czytaj dalej
Nowo i Odlotowo

Zraz cesarski w cieście francuskim

Zraz cesarski w cieście francuskim a’la Wellington Sposób przygotowania: Schłodzone ciasto francuskie rozwijamy i rozcinamy na dwie części. Na ciasto rozkładamy cienko pokrojone, cztery plastry szynki długo dojrzewającej, tak by zostawić margines jednego centymetra na…

czytaj dalej

Zraz wieprzowy z purée z ciecierzycy

Zraz wieprzowy z purée z ciecierzycy oraz sosem śmietanowo – cytrynowym. Sposób przygotowania: Dwie łyżeczki masła rozpuszczamy na patelni dodając łyżeczkę mąki pszennej. Całość mieszamy do powstania jasnej zasmażki. Jak tylko lekko zacznie zmieniać kolor na kremowy…

czytaj dalej

Krzanówka z roladą

Krzanówka z roladą Sposób przygotowania: Ziemniaki, cebulę i czosnek obieramy. Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajemy drobno posiekaną w kostkę cebulę. Podsmażamy chwilę uważając, aby cebula się nie przypaliła. Dodajemy zawartość patelni do garnka z gotującym się…

czytaj dalej

Zraz z indyka w cieście ziemniaczanym

Zraz z indyka w cieście ziemniaczanymSposób przygotowania:Do zmiany! Do rondelka wlewamy niewielką ilość oleju rzepakowego, rozgrzewamy go i wrzucamy dwie pokrojone w drobną kostkę cebulkę i smażymy na złoty kolor. Delikatnie solimy i pieprzymy. Do naczynia ścieramy…

czytaj dalej

Zrazy wieprzowe w cieście szpinakowym

Zrazy wieprzowe w cieście szpinakowym Trudność: Sposób przygotowania: Zrazy wieprzowe rozmrażamy, ale nie całkiem i z jednego boku wbijamy w niego widelec metalowy. Wkładamy na 5 minut do zamrażalnika. Do miksera wbijamy dwa jajka. Dodajemy pół szklanki wody, jedną…

czytaj dalej

Kulebiak drożdżowy ze zrazem wieprzowym

Kulebiak drożdżowy ze zrazem wieprzowym i zasmażaną kapustą Trudność: Sposób przygotowania: Zrazy dzień wcześniej rozmrażamy w lodówce. Przygotowujemy ciasto drożdżowe: drożdże łączymy z cukrem i ciepłym mlekiem. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 min. Resztę…

czytaj dalej

Babka ziemniaczana ze zrazem z indyka

Babka ziemniaczana ze zrazem z indyka Trudność: Sposób przygotowania: Ziemniaki gotujemy w mundurkach, w osolonej wodzie. Po wyjęciu z wody obieramy je ze skórki i zagniatamy dodając masło i szczyptę soli. Białka rozdzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę.…

czytaj dalej

Zraz cesarski w galarecie

Zraz cesarski w galarecie z warzywami i sosem chrzanowym Trudność: Sposób przygotowania: Zrazy rozmrażamy i kroimy na 4 plastry o grubości od 2 do 2,5 cm. Do foremek od babeczek (najlepiej silikonowych) wkładamy mieszankę ulubionych warzyw np. groszek, kukurydzę,…

czytaj dalej

Kulebiak ze zrazem z jelenia

Kulebiak ze zrazem z jelenia Trudność: Sposób przygotowania: Zrazy dzień wcześniej rozmrażamy w lodówce. Ciasto drożdżowe: drożdże łączymy z cukrem i ciepłym mlekiem, odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 min. Resztę składników wrzucamy do miski, dodajemy wyrośnięty…

czytaj dalej

RUN ROLADY
marka RUN‐CHŁODNIA we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN‐CHŁODNIA © 2018. Wszelkie prawa zastrzeżone

RUN ROLADY
marka RUN‐CHŁODNIA
we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN‐CHŁODNIA © 2018.
Wszelkie prawa zastrzeżone