Zapiekanka gołąbkowa w sosie pomidorowo-paprykowym

Trudność:

Sposób przygotowania:

Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na jasny kolor. Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, jeden ząbek czosnku i dwie puszki pomidorów krojonych bez skórki. Całość gotujemy, aż papryka będzie miękka. Blendujemy i dodajemy przyprawy: cukier, sól, pieprz i natkę pietruszki. Wkładamy ćwierć kostki masła i jeszcze raz gotujemy.

W naczyniu żaroodpornym układamy ziemniaki pokrojone w plastry, skrapiamy je delikatnie olejem i solimy. Układamy gołąbki i zalewamy je przygotowanym sosem. Przykrywamy i wstawiamy do pieca na 30–40 min.

Do picia proponujemy kompot przygotowujemy z 1,5 l wody, 500 g wiśni mrożonych i 200 g cukru.

Smacznego!

Składniki:

  • 3 białe cebule
  • 2 pomidory w puszce
  • 3 czerwone papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 ziemniaki
  • 50 ml oleju roślinnego
  • 30 g mrożonej natki pietruszki

KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie

Nowo i Odlotowo

Zraz cesarski w cieście francuskim

Zraz cesarski w cieście francuskim

Zraz cesarski w cieście francuskim a’la Wellington Sposób przygotowania: Schłodzone ciasto francuskie rozwijamy i rozcinamy na dwie części. Na ciasto rozkładamy cienko pokrojone, cztery plastry szynki długo dojrzewającej, tak by zostawić margines jednego centymetra na…

czytaj dalej

RUN ROLADY
marka RUN-CHŁODNIA we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2020. Wszelkie prawa zastrzeżone

RUN ROLADY
marka RUN-CHŁODNIA
we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2020.
Wszelkie prawa zastrzeżone