Zraz cesarski w galarecie z warzywami i sosem chrzanowym

Trudność:

Sposób przygotowania:

Zrazy rozmrażamy i kroimy na 4 plastry o grubości od 2 do 2,5 cm. Do foremek od babeczek (najlepiej silikonowych) wkładamy mieszankę ulubionych warzyw np. groszek, kukurydzę, paprykę, blanszowaną kostkę marchewki oraz pietruszki i wsypujemy je na dno foremki w takiej ilości by na górze zmieścił się jeszcze plaster zraza.

Rozrabiamy żelatynę (najlepiej białą) i doprawiamy ją niewielką ilością soli. Zalewamy wypełnione foremki i odstawiamy do zastygnięcia. Galaretki wykładamy na talerz. Podajemy je z ćwiartką cytryny i sosem chrzanowym.

Sos chrzanowy przygotowujemy na bazie kwaśnej, 18% śmietany i majonezu. Do miseczki wrzucamy śmietankę 120 ml, solimy i pieprzymy. Dokładamy trzy płaskie łyżki majonezu oraz trzy czubate łyżki tartego białego chrzanu. Wszystko mieszamy i próbujemy czy jest odpowiednio słony. Wsypujemy koperek i dokładnie mieszamy.

Smacznego!

Składniki:

  • 2 zrazy cesarskie
  • 1 puszka mieszanki konserwowej (groszek, kukurydza, papryka)
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 opakowania żelatyny spożywczej
  • 120 ml śmietany 18%
  • 3 łyżki stołowe majonezu
  • 3 łyżki stołowe białego, tartego chrzanu
  • 20 g mrożonego, ciętego koperku

KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie

Nowo i Odlotowo

Zraz cesarski w cieście francuskim

Zraz cesarski w cieście francuskim

Zraz cesarski w cieście francuskim a’la Wellington Sposób przygotowania: Schłodzone ciasto francuskie rozwijamy i rozcinamy na dwie części. Na ciasto rozkładamy cienko pokrojone, cztery plastry szynki długo dojrzewającej, tak by zostawić margines jednego centymetra na…

czytaj dalej

RUN ROLADY
marka RUN-CHŁODNIA we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2020. Wszelkie prawa zastrzeżone

RUN ROLADY
marka RUN-CHŁODNIA
we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2020.
Wszelkie prawa zastrzeżone