Zraz wołowy seniora z pęczakiem
Trudność:
Sposób przygotowania:

Zrazy wyjmujemy z zamrażarki tak by się nam rozmrażały. W tym samym czasie na patelnie kroimy w drobną kosteczkę średnią cebulę i na oleju smażymy na złoty kolor. Kiedy cebula jest gotowa, wkładamy na patelnie posiekaną i odciśniętą z soku kiszoną kapustę, solidną łyżkę suszonego majeranku i posiekany w drobną kostkę surowy wędzony boczek.

Wszystko dokładnie smażymy dodajemy w razie potrzeby soku z wyciśniętej kapusty gdyby się okazało zbyt mało kwaśne, i w zależności od kapusty szczyptę lub dwie soli i mielonego pieprzu. Następnie na kapuście układamy nasze zrazy przykrywamy pokrywką i powoli dusimy.

Kaszę pęczak dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą tak by wypłukać całą skrobię. Następnie wsypujemy kaszę do rondelka, wlewamy dwie szklanki wody, solimy i gotujemy około 20 min. Kiedy kasza już wciągnie całą wodę odstawiamy ją na chwilę i wkładamy łyżkę masła oraz pokrojoną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie mieszamy.

Tak przygotowane składniki wykładamy na talerz.

Smacznego!

Składniki:
  • 4 zrazy seniora
  • 350 g kapusty kiszonej
  • 200 g boczku wędzonego na surowo
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 cebula
  • ¾ szklanki kaszy pęczak
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 łyżki masła
  • Natka pietruszki mały pęczek
KAROL POLECA:
Kulinarnie i normalnie
Nowo i Odlotowo
Zraz cesarski w cieście francuskim

Zraz cesarski w cieście francuskim

Zraz cesarski w cieście francuskim a’la Wellington Sposób przygotowania: Schłodzone ciasto francuskie rozwijamy i rozcinamy na dwie części. Na ciasto rozkładamy cienko pokrojone, cztery plastry szynki długo dojrzewającej, tak by zostawić margines jednego centymetra na…

czytaj dalej

RUN ROLADY
marka RUN-CHŁODNIA we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2020. Wszelkie prawa zastrzeżone

RUN ROLADY
marka RUN-CHŁODNIA
we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © 2020.
Wszelkie prawa zastrzeżone