Babka ziemniaczana ze zrazem z indyka

Trudność:
Sposób przygotowania:

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, w osolonej wodzie. Po wyjęciu z wody obieramy je ze skórki i zagniatamy dodając masło i szczyptę soli. Białka rozdzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę. Ziemniaki łączymy z żółtkami tworząc jednolitą masę, do której następnie dodajemy pianę z białek.

Żaroodporne naczynie grubo smarujemy masłem. Na dno nakładamy połowę porcji ziemniaków, na której układamy zrazy. Na wierzch i na boki dokładamy resztę ciasta.

Babkę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez około godzinę, aż na wierzchu powstanie chrupiąca skórka.

Podawać możemy z domowym sosem czosnkowym oraz młodymi ziemniakami.

Smacznego!

Składniki:
  • 2 zrazy z indyka
  • 0,5 kg ziemniaków
  • 40 g masła
  • 3 jajka
KAROL POLECA:
Kulinarnie i normalnie
Zraz wołowy seniora z pęczakiem

Zraz wołowy seniora z pęczakiem

Zraz wołowy seniora z pęczakiem Sposób przygotowania: Zrazy wyjmujemy z zamrażarki tak by się nam rozmrażały. W tym samym czasie na patelnie kroimy w drobną kosteczkę średnią cebulę i na oleju smażymy na złoty kolor. Kiedy cebula jest gotowa, wkładamy na patelnie...

czytaj dalej
Nowo i Odlotowo
Zraz cesarski w galarecie

Zraz cesarski w galarecie

Zraz cesarski w galarecie z warzywami i sosem chrzanowym <strong>Trudność: </strong><span style="color: #EABA18; margin-left: 0.4em;"><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="fas fa-star...

czytaj dalej

RUN ROLADY
marka RUN-CHŁODNIA we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © [year]. Wszelkie prawa zastrzeżone

RUN ROLADY
marka RUN-CHŁODNIA
we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © [year].
Wszelkie prawa zastrzeżone