Zapiekanka gołąbkowa w sosie pomidorowo-paprykowym

Trudność:

Sposób przygotowania:

Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na jasny kolor. Dodajemy pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, jeden ząbek czosnku i dwie puszki pomidorów krojonych bez skórki. Całość gotujemy, aż papryka będzie miękka. Blendujemy i dodajemy przyprawy: cukier, sól, pieprz i natkę pietruszki. Wkładamy ćwierć kostki masła i jeszcze raz gotujemy.

W naczyniu żaroodpornym układamy ziemniaki pokrojone w plastry, skrapiamy je delikatnie olejem i solimy. Układamy gołąbki i zalewamy je przygotowanym sosem. Przykrywamy i wstawiamy do pieca na 30-40 min.

Do picia proponujemy kompot przygotowujemy z 1,5 l wody, 500 g wiśni mrożonych i 200 g cukru.

Smacznego!

Składniki:

  • 3 białe cebule
  • 2 pomidory w puszce
  • 3 czerwone papryki
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 ziemniaki
  • 50 ml oleju roślinnego
  • 30 g mrożonej natki pietruszki

KAROL POLECA:

Kulinarnie i normalnie

Zraz wołowy seniora z pęczakiem

Zraz wołowy seniora z pęczakiem

Zraz wołowy seniora z pęczakiem Sposób przygotowania: Zrazy wyjmujemy z zamrażarki tak by się nam rozmrażały. W tym samym czasie na patelnie kroimy w drobną kosteczkę średnią cebulę i na oleju smażymy na złoty kolor. Kiedy cebula jest gotowa, wkładamy na patelnie...

czytaj dalej

Nowo i Odlotowo

Zraz cesarski w galarecie

Zraz cesarski w galarecie

Zraz cesarski w galarecie z warzywami i sosem chrzanowym <strong>Trudność: </strong><span style="color: #EABA18; margin-left: 0.4em;"><i class="fas fa-star fa-lg"></i><i class="fas fa-star...

czytaj dalej

RUN ROLADY
marka RUN-CHŁODNIA we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © [year]. Wszelkie prawa zastrzeżone

RUN ROLADY
marka RUN-CHŁODNIA
we Włocławku Sp. z o.o.

Polityka prywatności

RUN-CHŁODNIA © [year].
Wszelkie prawa zastrzeżone